Egyiptomi horoszkóp

denderaAz egyiptomiak tervezték a Denderai Zodiákust, melyet Hathor templomának a mennyezetén fedeztek fel Közép-Egyiptomban. A Denderai Zodiákus Nílus-völgyét ábrázolja csillagászati, asztrológiai, mezőgazdasági és naptárkészítési szempontok alapján. Alakjai két kört mintáznak. Az alakok belső köre az óramutató járásával ellentétes irányban mozog, mint a csillagok, miközben megmutatja az asztrológiai jegyekkel, ahogy az állatöv körbejárja az Északi-sarkot (Anpu istenséget jelképezi.)

Az alakok külső köre alkotja a „dekán” fogalmát. Az egyiptomi naptári évet 36 tíz napos hétre osztották fel, amelyek mindegyikét egy dekánnak neveztek.  Így az év összes napja létrehozott egy kört (360 fok). Hasonlóképpen, a tizenkét alak a kör külsején képviseli az év 12 hónapját és a karjaik jelentették a nap 24 óráját.

A kivitelezés alapján az egyiptomi állatöv 12 jegyét azért hozták létre, hogy a mezőgazdaságot szabályozza. Mindegyik jegy  három dekánt irányított (30 nap) és az egyiket „az órák őrzőinek” nevezték. Mivel az óra szó (angolul „hour”) Hórusz nevéből származik, ezért  az egyiptomi állatöv jegyeit „Hórusz őrzőinek” is nevezték—így a „horoszkóp” szó is innen ered.

Az 12 egyiptomi születési jegy tehát különböző istenek ábrázolásán alapszik, amelyek befolyásolják a jegy szülöttének karakterét. Az isteni tulajdonságok, amiket egy-egy jegyhez feljegyeztek, a ma emberére is jellemző.

Itt kiszámíthatod, hogy melyik egyiptomi istenség jellemez:

A születésnapod:
Powered by Saxum Astro