Kelta fa horoszkóp

kelta_faA kelta hold asztrológia lényegében a druida Zodiákus. A druidák a kelta papok egy szektája volt, akik a Kr.e. 1000 körül éltek a Brit-szigeteken. A druidák által használt holdnaptárt 13 hónap alkotta, amelynek mindegyike 28 napból állt, plusz egy szökő napból. A druida vallás főként természetes és természetfeletti energiák tudásán alapult. Ezeket az energiákat a driádok szellemével azonosították, akik az ősi fák lakói voltak. A druidák úgy vélték, hogy a fák a szellemüket és jellegzetességeiket a Naptól kapták, ami az érzékelhető Legfelsőbb Lényt szimbolizálta. Így, a fákat olyan élőlénynek tartották, amelyek végtelen tudással és bölcsességgel rendelkezetek, szimbolikusan képviselték az élet körforgását, a halált és a megújulást.

A kelták az egész Világegyetemet egy fa alakjában képzelték el, melynek gyökerei mélyen a talajba hatoltak, és amelynek ágai magasan a mennybe nyúltak. Idővel, a kelta nép naptárában kijelölt egy fát minden egyes Hold fázishoz, mágikus tulajdonságaik szerint. Ezért a kelta Zodiákus a holdciklusokon alapul, ami 13 Holdhónapra osztja az évet a druida vallás szerint.

A druidák úgy vélték, hogy az emberi faj eredetileg a fák leszármazottja, és minden fa fel van ruházva egyfajta sajátos misztikus tulajdonsággal. Ezek rejtelmeit egy titkos sámáni ábécébe kódolták, ami Ogham néven ismert, és amelynek eredetét Ogma-tól, a kelta költészet és ékesszólás Istenétől származtatják. Azt mondják, hogy Ogma (Dagda fia) hozta létre az Ogham-ot, hogy a tanultak és bölcsek írásra használhassák. Eredetileg alulról felfelé olvasásra szánták (ill. néhány faragáson jobbról balra). Az Ogham-ot (gyakran írják "ogam” –nak is, és "AHG-m" –nak ejtik, vagy egyszerűen "OH-em."-nek. Az Ogham ábécé a latin ábécén alapuló rovásírás. Eredetileg 20 jelből állt, a modernizált változata 25-ből. A tudomány jelenlegi állása szerint a húsz betű a druidák számára szent fák  nevei is voltak egyben. Az Ogham még mindig látható faragott kőemlékeken a druida korszakból, és úgy gondolják, hogy ez egy eszköz volt arra, hogy a  titkos üzeneteket hagyjanak egymásra. Összességében, a kelta társadalom az egyenlőségre alapult és a férfi és nő közötti egyensúlyra. A női druidákat a driádokkal jelképezték, akik a szent fákban éltek.

Minden kelta állatövi jegy megfelel meg egy adott fának, az Ogham ábécé egy betűjének, egy őrző állatnak, egy kelta Istennek, és drágaköveknek.

A születésnapod:
Powered by Saxum Astro