Az idő természetes ciklusai

Vegyünk egy kis pillantást az idő természetes ciklusaira:

  • a Föld egy nap alatt a saját tengelye körül egyszer megfordul, ami a nappalt és az éjt szüli
  • a Hold a Föld körül forog egy hónap alatt ciklikusan váltakozó fázisaiban

A hold ciklusának időtartamát újholdtól újholdig szinodikus ciklusnak hívjuk. Ennek tartama körülbelül 29.5 nap. A sziderikus holdi ciklus - melyet ahhoz képest mérnek, hogy a hold mikor jelenik meg ugyanott az égen - csupán 27.1 napos. Ezért 28 nap az átlagos holdi ciklus időtartama.

  • a Föld egy év alatt 365 naponként kerüli meg a Napot
  • egy év alatt a hold pontosan 13-szor kerüli meg a Földet
  • ha egy év időtartamát napokban mérve elosztjuk a holdhónapok időtartamával - hogy megkapjuk hány holdhónap van egy évben - akkor pontosan 13, 28 napos hónapot kapunk, plusz egy egyedi, különálló napot
  • a Vénusz bolygó keringési ciklusa 260 földi nap; ez is egy örökké ismétlődő ritmus, ugyanúgy, mint egy nap, egy hónap és egy év
  • A legfényesebb csillag az égen a Szíriusz. A Föld felől nézve úgy látszik, hogy a Nap a többi csillaghoz képest visszafelé mozog az égen. Amikor a Nap ezért a legfényesebb csillaggal - a Szíriuszal - együtt kel, akkor kezdődik az újév ciklusa a mayák felfogása szerint. Ez a nap a mai naptárunkban július 26-ára esik.

solsticeEzek a ciklusok és ritmusok azok, melyek meghatározzák fizikai létünk alapjait. Természetesen, az emberi szervezetünk is az idő természetes ciklusai szerint kódolt. A nőknek van egy 28 napos ciklusuk, melyet bioritmusnak nevezünk, valamint pontosan 13 test-izületünk (boka, térd, csípő, csukló, könyök, váll – jobb és baloldal = 12 + nyak), segít minket a mozgásunkban (az 5.2-es pontban tárgyaljuk majd a 13 tónust, amely ehhez kapcsolódik). Továbbá pontosan 20 ujjunk van, melyek szintén megfelelnek egyenként az 5.1-es pontban részletezett 20 szoláris energiának. Emellett a terhesség normális időtartama 260 nap. Mi magunk vagyunk ezzel a természet Szent Idejének megtestesítői.

 

 

Az Ember IDŐ-lény

A Homo Sapiens konstrukciója a biológiai 3-dimenziós ábrázolásában nagyon jól ismert számunkra, amit azonban alig tud valaki, hogy ez a fizikai biológiai megjelenés, tehát a testünk a legtágabb értelemben nem más, mint egy felsőbb energia megjelenése. Konkrétan ez azt jelenti, hogy biológiai formánknak van egy spirituális esszenciája, ami közvetlenül az IDŐ energiájával – ebből egy egész konkréttal- áll kapcsolatban. Egyszóval ez azt jelenti, hogy a fizikai biológiai megnyilvánulás egy láthatatlan energetikai mezőn keresztül jön létre. Ez a forma korántsem az abszolút és egyetlen lehetőség. Minden más variációt már majdnem elfelejtettünk, ezért legfőbb ideje, hogy emlékezzünk!!

Anélkül, hogy most rátérnénk a születés előtti fejlődésre, ami az embrionális ciklusokat illeti, a konkrét születés egy emberi lényt egy konkrét napi energetikai ciklusba helyez. És ez a pillanat az az IDŐ-PONT, amikor ez a konkrét ember átveszi a születési meghatározottságát, a konkrét nap-idő-energia energiáját.

Ezután jogosan következhet a kérdés: ez csak véletlen, tehát csak véletlenül ruháztak fel ezzel a KIN-energiával vagy én kerestem ki ezt az időpontot?

Te választottad ki ezt az időpontot! – Miért? Azért, mert erre az energiára konkrétan szükséged volt a további spirituális fejlődésedhez.

Írj egy hozzászólást

Kérlek, hozzászólás írásához jelentkezz be. Lent tudsz bejelentkezni.