• majaorakulum
  Maya Orákulum
 • eletviraga
  Szakrális Geometria
 • atlantisz
  Atlantisz Bölcsessége
 • arkangyal
  Arkangyal kártya
 • tarot
  Univerzális Tarot
 • inca
  Inka horoszkóp
 • karma
  Karma Asztrológia
 • dendera
  Egyiptomi horoszkóp
 • indianastro
  Indián horoszkóp
 • kelta fa
  Kelta Fa horoszkóp
 • Icon 12
  Twitter
 • Icon 12
  Weather

Tízmilliószoros napok 2015-ben

2015. március 5. csütörtök- Telihold is ezen a napon lesz!

2015. június 2. kedd- Telihold is ezen a napon lesz!

2015. július 20. hétfő

2015. november 3. kedd

A tibeti újév első hónapjának minden napjáról úgy tartják, hogy százezerszeres erővel hatnak, így ebben az időszakban nagyon fontos, hogy zárjuk ki negatív érzelmeinket és csak arra gondoljunk, amit teremteni szeretnénk. Természetesen minden nap így kéne élnünk, de ezeken a napokon különösen. 

A tibeti naptár a hold járására épül. Egy tibeti hónap 30 napból áll, ezért minden harmadik évben egy hónappal megtoldják az évet és ezzel körülbelül behozzák az addigi naptári eltéréseket, és érik utol a külvilágot. Ez a hónap rendszerint az év legsikeresebb hónapjának a megismétlése. Mivel egy hold évben csak 354 nap van, így egyes napokat megdupláznak, másokat kihagynak. Régen Tibetben az állami főasztrológus készítette el a következő évi naptárt, ami igen fejlett matematikai és asztronómiai számításokon alapul. A tibeti hónapokat számozzák, viszont a hét napjait a napról, holdról és az öt látható bolygóról nevezték el.

Az ún. tízmilliószoros napok a 4 legjelesebb buddhista ünnepnapokon van:

A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap (Düchen-jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat. 

Egy évben négy fő különleges-rendkívüli Buddha emléknapot tartanak, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. 

Azt mondják, hogy ezeken a napokon a pozitív illetve negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, ebből kifolyólag a spirituális gyakorlatok végzése erősen javallott. 

Chötrul Düchen (másnéven Chonga Choepa) – Shakyamuni Buddha követői hitének erősítése végett csodatévő cselekedeteket mutatott be. 

Saka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor (15. napján) történik, amit tibetiül Saga Dawaának neveznek. Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (önálló fény teljes kialvása – lélekben való megállapodás) ünnepli. Buddha 35 éves korában Bodhgayában megvilágosodott. Saga Dawakor Kushinagarai parinirvánájának évfordulójáról is megemlékeznek. 

Chokhor Düchen (chokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja, amikor Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét - Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása. 

Lhabab Düchen – A tibeti naptár kilencedik hónapjának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, és édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette Őt a Szamszárából való szabaduláshoz. A követői kérésére Viswakarma isten által készített különleges létrán visszatért a mennyekből.

Ezeken a napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat.

angelsearthlight

Fontos, hogy arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben.

Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket.

A nagy terheid feloldását érdemes erre a napra időzíteni.

Küldj fényt a Földnek és az emberiségnek!

Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek.

Lásd a Világbékét ünnepelni!

Tegyél meg mindent, amit szeretnél,10 milliószoros erővel fog hatni!

Írj egy hozzászólást

Kérlek, hozzászólás írásához jelentkezz be.